OVER MIJ

Hallo, ik ben Karolien.


Ingenieur, ontwerper en meubelmaker, maar ook mama, vriendin en zus. Tijdens mijn carrière in de maritieme wereld zag ik een steeds groeiende industriële afval- en schrootberg die rondgaat in de wereld. Die enorme berg kon ik niet langer aanschouwen. Verbaasd blijven toekijken is niets voor mij.

Ik wil er iets mee creëren.  Zo is mijn passie ontstaan. Ik wil er mijn doel van maken om deze schone materialen te hergebruiken. 

Van kleins af aan: Inspireren - Creëren


Kledij maken, liedjes schrijven en later ook meubels ontwerpen en maken.
En later ontdekte ik de schoonheid van industrieel afval.

Afval? Nee, materiaal, werkgerief!

Iets om te maken. Iets om te hergebruiken.


Upcycling


Ik steek mijn tijd en energie in het ontwerpen en upcyclen van dat afval tot duurzame meubels, ontworpen voor zij die hun omgeving graag willen aankleden met innovatieve en unieke stukken met een verhaal, klaar om te dienen in een ander leven. Mijn leven als “upcycler” is bij deze gelanceerd!


Toen waren er twee andere levensveranderende mijlpalen in mijn leven


Hun namen zijn Aiko en Suzie, nu jonge peuters.
Door hen ben ik de wereld anders gaan bekijken. Wat zal de impact zijn van nog eens drie decennia afvalproductie op hun jonge levens? 

 © Charlotte Van Kerkhoven

Ik hoor graag jullie verhaal!

Heb je zelf ook materiaal of vergeten meubels die een tweede leven verdienen? Stuur mij een bericht en misschien kunnen we samen iets nieuws creëren!


Vandaag ben ik nederig en dankbaar dat ik dagelijks mijn passie mag uitoefenen. Ik hoop anderen hierbij te inspireren, en ik hoop dat zij mij zullen volgen in deze “mooi-afval-revolutie” en het transformeren van deze afvalstromen tot iets wat we met trots kunnen meegeven aan de volgende generatie.